Wędzarnia w 2015 roku - Wędzarnia | Budowa wędzarni | Gril murowany l Działka :: Władysławowo

Szukaj
Przejdź do treści

Menu główne:

Wędzarnia w 2015 roku

Rok 2015 w serwisie...

Moi mili czytelnicy i przyjaciele!
Na wstępie muszę wszystkim serdecznie podziękować za ogromną ilość maili z pytaniami oraz miłymi słowami podziękowania kierowanymi do mnie i pod adresem mojego serwisu. Przyznam uczciwie, że tworząc 3 lata temu ten prosty serwis nie spodziewałem się, że zacznie się on cieszyć tak ogromną popularnością. Serwis startując 3 lata temu odnotował 35tyś. odsłon w ciągu roku, a obecnie po 3 latach odnotował ponad 800 tyś. !! Dzięki serwisowi zyskałem ogromna liczbę przyjaciół tak w kraju jak i za granicą. Niestety nie mogę skorzystać z wielu zaproszeń ale bardzo serdecznie za wszystkie dziękuję.
Analiza tematów/podstron serwisu, które cieszą się największym zainteresowaniem to niezmiennie temat " Budowa wędzarni " oraz " Procedura wędzenia".
To najbardziej cieszy, gdyż świadczy że coraz więcej ludzi decyduje się na budowę własnej wędzarni. Lokalizacja przeróżna : działka, ogród, blisko własnego domu, jednak nie to ważne ale fakt, iż tylu z Was się na to decyduje. Staram się w dziale " Wasze wędzarnie" zamieszczać Wasze dzieła i przyznam, że niektóre to prawdziwe perełki. Jednak moja największa satysfakcja to fakt, że w wielu przypadkach stałem się inspiratorem Waszych decyzji. I jeszcze jeden ważny wniosek - coraz więcej ludzi zaczyna dostrzegać, że obecne wyroby wędliniarskie, którymi próbują nas karmić producenci i markety, niewiele mają wspólnego z tradycyjną, zdrową żywnością. Dlatego trochę trudu i możemy samodzielnie zbudować przydomową wędzarnię i cieszyć się dawnym smakiem polskich wędzonek. Malkontenci powiedzą, ok. tylko mięso które kupujemy też już nie jest mięsem z tzw. wolnego chowu - fakt! Jednak nawet takie mięso w procesie obróbki/wędzenia jest poddawane wszelkiego rodzaju ulepszaczom. My natomiast peklując i wędząc dajemy tylko takie przyprawy, które lubimy i wędzimy w "prawdziwym dymie" bez tzw. chemiczno-olejowych ulepszaczy/dopalaczy aromatycznych.
Nasz plasterek szynki nie stanie się po 2 dniach śliski i bez smaku w lodówce jak to ma miejsce w przypadku sklepowych.
Nasz będzie smakowity i po 2 tygodniach oraz zachowa zapach wędzonki.
Jeszcze raz wszystkim bardzo dziękuję za liczne maile i miłe słowa. Wszystkim niezdecydowanym życzę aby szybko podjęli decyzję o budowie własnej wędzarni i podzielenie się swoimi budowami. W moim serwisie znajdzie się miejsce na Wasze fotografie.
Wszystkiego najlepszego w Nowym 2016 Roku, wielu udanych sesji wędzarniczych i smakowitych wędzonek!
Leszek
 
stat4u
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego